Kod svakog odlaska na tržnicu, obavezna je postaja i ona jedna kumica koja drži najbolji, najbogatiji domaći grincajg. Mrkva, celer, peršin korijen i list, pokoji list kelja i temeljac za juhu već je gotov. Osim najfinije domaće povrtne juhe, od ove kombinacije namirnica mogu nastati i mnoga druga, fina i jednostavna čuda.
Dobra podloga svakog umaka svakako je sitno sjeckano povrće. Pripremate li bolognese ili neki drugi mesni ili riblji umak, svakako će vam trebati i vezica grincajga čiji će sastojci na idealan način zaokružiti svako jelo.
Uz bistre domaće juhe, grincajg možete iskoristiti i za pripremu gustih juha u koje zatim možete dodati omiljeno ljetno povrće ili pak ribu. Gulaši i teža, bogatija jušna jela također ne mogu proći bez vezice kvalitetnog grincajga.
Brzo i jednostavno pečeno povrće sjajan je prilog, a kako se ne biste zamarali s traženjem i kombiniranjem različitih vrsta povrća, jednostavno operite namirnice u svojoj vezici grincajga, začinite ih maslinovim uljem, dodajte pokoji začin i jednostavan, zdrav i ukusan prilog već je gotov.
Za brzinski wok također će vam biti dovoljna tek vezica grincajga, nešto egzotičnih dodataka poput soja umaka i đumbira, a zatim i stakleni rezanci ili riža. Povrće jednostavno nasjeckajte na štapiće, kratko ga pržite u woku, dodajte ostatak odabranih sastojaka i uživajte u nevjerojatno aromatičnom i bogatom ručku.
Dobar tek!