Špajza 05. kolovoza 2018.

Grincajg - vezica povrća od koje nastaju čuda

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mrkva, peršin, celer i pokoji dodatak u samo jednoj vezici povrća, osim juhe, mogu stvoriti čuda. Donosimo vam ideje za sjajna jela koja mogu nastati od tako jednostavnog grincajga.

Kod svakog odlaska na tržnicu, obavezna je postaja i ona jedna kumica koja drži najbolji, najbogatiji domaći grincajg. Mrkva, celer, peršin korijen i list, pokoji list kelja i temeljac za juhu već je gotov. Osim najfinije domaće povrtne juhe, od ove kombinacije namirnica mogu nastati i mnoga druga, fina i jednostavna čuda.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobra podloga svakog umaka svakako je sitno sjeckano povrće. Pripremate li bolognese ili neki drugi mesni ili riblji umak, svakako će vam trebati i vezica grincajga čiji će sastojci na idealan način zaokružiti svako jelo.

 

Možda vas zanima... Ragu s paprikom i mljevenim mesom za brze ljetne tanjure Recepti Možda vas zanima... Prevarite nepce: Lažni bolognese bez mesa Kolumne Možda vas zanima... Talijanski specijalitet po receptu Antonia Carluccia Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uz bistre domaće juhe, grincajg možete iskoristiti i za pripremu gustih juha u koje zatim možete dodati omiljeno ljetno povrće ili pak ribu. Gulaši i teža, bogatija jušna jela također ne mogu proći bez vezice kvalitetnog grincajga. 

 

Možda vas zanima... Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna Recepti Možda vas zanima... Za ručak i večeru: Kremasta juha od mrkve Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Brzo i jednostavno pečeno povrće sjajan je prilog, a kako se ne biste zamarali s traženjem i kombiniranjem različitih vrsta povrća, jednostavno operite namirnice u svojoj vezici grincajga, začinite ih maslinovim uljem, dodajte pokoji začin i jednostavan, zdrav i ukusan prilog već je gotov.

 

povrće Možda vas zanima... Kako ispeći bilo koje povrće u pećnici? None
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za brzinski wok također će vam biti dovoljna tek vezica grincajga, nešto egzotičnih dodataka poput soja umaka i đumbira, a zatim i stakleni rezanci ili riža. Povrće jednostavno nasjeckajte na štapiće, kratko ga pržite u woku, dodajte ostatak odabranih sastojaka i uživajte u nevjerojatno aromatičnom i bogatom ručku.

 

Možda vas zanima... Umak od kikirikija voli se s wokom i piletinom Recepti

 

wok | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.