Špajza 08. kolovoza 2018.

Sezona je mahuna, a mi imamo genijalne recepte!

Zelene mahune
Zelene mahune, krumpir i piletina ćine vrhunsku salatu koja je zapravo kompletan obrok foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zelene ili žute, mahune sa štandova na tržnici uvijek nam izmame osmijeh. Donosimo vam sedam sjajnih recepata!

Salate, variva ili jednostavno pirjane s ostalim finim, svježim, sezonskim povrćem, mahune mogu sve i upravo im je zato tako teško reći ne. Ne zahtijevaju previše pažnje, jednostavne su za pripremu i kao stvorene za ljeto.

 

Mlade mahune s češnjakom Možda vas zanima... Jednostavne i brze mahune s češnjakom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tople ili hladne, salate su obavezan dodatak ljetu, a mahune savršen dodatak. Sjajno se slažu s češnjakom, krumpirom, grahom i graškom te ostalim sezonskim povrćem. Jednostavne su za pripremu, ne traže previše truda i upravo su nam zato najdraže.

 

mahune i cherry rajčice Možda vas zanima... Salata od mahuna, cherry rajčica i pancete Recepti Salata od mahuna i krumpira Možda vas zanima... Salata od mahuna i krumpira Recepti Piletina s rostilja Možda vas zanima... Piletina s roštilja s toplom salatom od mahuna Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Kada se javi želja za jelima na žlicom, sjetite se omiljenog čušpajza iz djetinjstva - varivo s mahunama i vrhnjem. Brza priprema i bogati okusi ovu kombinaciju pretvaraju u pravu ljetnu utjehu na žlicu. 

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Mahune na varivo s vrhnjem Recepti Mahune i mladi grah Možda vas zanima... Toplo i fino: Varivo od mahuna na drugačiji način Recepti

 

Mahune i tjestenina pak stvaraju ultimativne sezonske tanjure. Dodajte im grašak i malo češnjaka, ubacite i malo slanine ili pancete i navalite na kremasto savršenstvo.

 

tjestenina s graškom i slaninom Možda vas zanima... Dva u jedan: Kremasta i hrskava tjestenina sa slaninom i graškom None

 

Dobar tek!

Zelene mahune | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dario0706 02:02 16. Kolovoz 2018.

    <a href="http://www.hyperlinkcode.com/">jako jestivo</a>