gastro postao
Musaka je omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom. U to ime...
Sastojci:
- 300 g svinjskog mljevenog mesa
- 200 g luka
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 3 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- malo soli i papra
Priprema:
- Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te pirjati dok ne ispari voda koju na vruću tavu ispusti meso.
- Potom tavu maknuti s vatre, dodati pirjanome mesu sol i papar te dobro promiješati.
- Krumpir očistiti, oprati te naribati na sitne rezance. Dodati meso i sve dobro promiješati.
- Smjesu potom treba staviti u namašćenu tepsiju.
- Izmutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krumpiru i mesu.
- Musaka se peče u pećnici na 200°C oko pola sata, odnosno dok krumpir ne porumeni.