gastro postao
Jednostavna, lagana i brza pita, za sve ljubitelje tikvica, a i one koji nisu
Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristite ovo ukusno povrće.
Tikvice i sir nisu nikakva novost kad su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti ćete čak i one koji nisu ljubitelji tikvica.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 4 šalice tanko narezanih tikvica
- 1 šalica sjeckanog crvenog luka
- 2 žlice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- bosiljak
- origano
- 2 jaja, dobro istučena
- 2 šalice mozzerelle
- 2 žličice senfa
- 1 lisnato tijesto
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Maslac rastopite na tavi na laganoj vatri. Dodajte crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodajte peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano.
- U zdijeli pomiješajte jaja i sir. Dodajte povrće te lagano miješajte dok se ne poveže.
- Razvucite lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano s vilicom izbodite tijesto. Premažite ga senfom. Izlijte smjesu ravnomjerno po tijestu.
- Pecite oko 20 minuta (dok vam nož ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 1o minuta prekrijte rub kore papirpm za pečenje kako bi spriječili prekomjerno tamnjenje.
Pitu pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Dobar tek!