Kako to i biva, ljeto samo što nije završilo, i opasno se odajemo rajčici, tjesteninama i šalšama. Nema veće talijanštine od tjestenine s rajčicama s obilnim količinama parmezana. Iako prave rajčice još nisu stigle, nije se loše pripremiti i ako ništa, uživati u receptima inspiriranim talijanskom kuhinjom. Od pizze do cannola i panna cotte, donosimo ponešto za svakoga.
Otvorite tjedan u talijanskom stilu i zamijesite pizzu. Kombinirajte brašna, sireve, nadjeve, povrće i proučite ovih 10 pizza koje morate probati. Mediteranska pizza često nam je na meniju, a ako ne volite eksperimentirati imamo neodoljivu margheritu za vas.
Najobožavanije jelo toplijih dana, tjestenina je s rajčicama. Najjednostavniji recept za šalšu od poma, definitivno je i najfiniji. Sredinom tjedna odmaramo štednjak pa smo se odlučili za mediteranske bruschette. Nakon laganih bruschetta, četvrtak smo rezervirali za konkretniji talijanski specijalitet, Osso bucco. Petak kao uvriježeno riblji dan začinili smo tjesteninom sa sardinama i komoračem.
Vikend je rezerviran za zahtjevnije pothvate poput sicilijanskih cannola koje apsolutno obožavamo. A ova savršeno osvježavajuća, kremasta i lagana panna cotta s jagodama idealan je izbor za nedjeljni desert.