10. veljače 2014.

Azijska kuhinja kod Majstora kuhara

laksa.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Promocija hrvatske gastronomije, brandiranje Hrvatske kao nove eno-gastro zvijezde u Europi i edukacija mladih naraštaja o kulturi stola glavni su ciljevi 2. Hrvatskog festivala hrane i vina, koji je najavljen i predstavljen jučer u Palači Dverce. Program festivala koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb predstavila je direktorica Đurđa Protić.

Kulinarski studio Majstor kuhar, poznatog chefa Branka Ognjenovića, uvijek je ispunjen različitim zavodljivim okusima i mirisima. Tako je bilo i na posljednjoj u nizu radionica, ona azijske kuhinje, uz gostovanje Sandre Veselinović, koja je otkrila polaznicima tajne i čari jedinstvene azijske kuhinje.

Široki spektra boja i kombinacija namirnica kulinarstva Istoka Sandra je okupljenima odlučila prikazati kroz dva ukusna i popularna jela. Fragment Azije u Majstoru kuharu predstavljen je kroz wontone punjene pečenom svinjetinom i mladim lukom s umakom na bazi soje te laksu s kozicama.

Sandrine detaljne upute za tijesto za wontone, punjenje kojim dominira kombinacija pečene svinjetine i đumbira te umak na bazi soje možete pronaći u receptu za Wontone sa svinjetinom i mladim lukom, a ukoliko ste više za jušno jelo isprobajte recept za mirisnu zdjelicu lakse koja objedinjuje svu čaroliju Azije, prema uputama Sandre Veselinović za Laksu s kozicama.

Zanimljive radionice i okusi svjetskih kuhinja nastavljaju se i dalje u kulinarskom studiju Majstor kuhar, a Branko Ognjenović i suradnici će vam tako ovaj mjesec otkriti tajne indijske kuhinje, tradicionalne britanske hrane koja se poslužuje u pubovima, kao i hranu japanske verzije popularnih britanskih okupljališta. Kraj mjeseca rezervirajte za umijeće pripreme vrhunskog jela od ne tako popularnih namirnica, jer na meniju su iznutrice. Kako od ''odbaćenih'' dijelova napraviti jelo za pamćenje možete, uz Sandru Veselinović, naučiti u Majstoru kuharu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.