Kolumne 22. veljače 2016.

Taco: Fantastičan belgijski kolačić

Belgijski taco
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
U organizaciji Puratos Kondinga, u prostorijama Gastronomada održala se slatka radionica pod vodstvom vrhunskih slastičara. Naša je blogerica tamo otkrila ovu vrhunsku poslasticu!

Radionicu su vodili jedan od glavnih predstavnika Puratos Grupe, vrsni slastičar David Redon iz Belgije i hrvatski slastičar i čokolatier Admir Karalić. Predstavili su nove trendove u slastičarstvu s posebnim naglaskom na čokoladu pripremajući vrhunske slastice s izvorno belgijskom čokoladom, Belcolade. 

Prošli tjedan prenijeli smo vam recept za drugačiju Sachericu, a naša Tihana Topčić predstavlja Belgijski Taco:

Kompozicija:

  • slatki meksički Taco
  • Venezuela mousse dip

 

Slatki meksički Taco:

  • 200g maslaca
  • 200g šećera za glazure
  • 200g brašna
  • meksički začini (prema želji)

 

Priprema:

  1. Omekšati maslac i dodati šećer za glazure
  2. Pri kraju umiješati bjelanjke i brašno kako bi se dobilo homogeno tijesto
  3. Koristiti špatulu kako bi se smjesa pravilno nanijela povrh silikonske podloge za pečenje
  4. Posuti meksičkim začinima
  5. tacose peći na 170 Celzijevih stupnjeva dok ne dobiju lagano smeđu boju
  6. Izvaditi ih iz pećnice te staviti na cijev kako bi ih se savilo (možete ih ostaviti i ravne pa lomiti)
  7. Ostaviti da se ohlade i staviti na suho mjesto

Venezuela mousse dip:

  • 300g slatkog vrhnja (35%)
  • 1000g Belcolade Origins Venezuela 43
  • 140g izrađenog slatkog vrhnja
Čokolada u gastronomada | Author: Tihana Topčić foto: Tihana Topčić

Priprema:

  1. Zagrijati svježe vrhnje i preliti preko Belcolade Venezuela 43
  2. Napraviti ganache i dodati prethodno izrađeno slatko vrhnje uz pomoć špatule
  3. Istisnuti mousse u malene posude i ostaviti da se kristalizira

 

Dekoracija:

Posložiti meksičke Tacose na pladanj i prezentirati ih s posudom Venezuela moussea za umakanje.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.