Radionicu su vodili jedan od glavnih predstavnika Puratos Grupe, vrsni slastičar David Redon iz Belgije i hrvatski slastičar i čokolatier Admir Karalić. Predstavili su nove trendove u slastičarstvu s posebnim naglaskom na čokoladu pripremajući vrhunske slastice s izvorno belgijskom čokoladom, Belcolade.
Prošli tjedan prenijeli smo vam recept za drugačiju Sachericu, a naša Tihana Topčić predstavlja Belgijski Taco:
Kompozicija:
- slatki meksički Taco
- Venezuela mousse dip
Slatki meksički Taco:
- 200g maslaca
- 200g šećera za glazure
- 200g brašna
- meksički začini (prema želji)
Priprema:
- Omekšati maslac i dodati šećer za glazure
- Pri kraju umiješati bjelanjke i brašno kako bi se dobilo homogeno tijesto
- Koristiti špatulu kako bi se smjesa pravilno nanijela povrh silikonske podloge za pečenje
- Posuti meksičkim začinima
- tacose peći na 170 Celzijevih stupnjeva dok ne dobiju lagano smeđu boju
- Izvaditi ih iz pećnice te staviti na cijev kako bi ih se savilo (možete ih ostaviti i ravne pa lomiti)
- Ostaviti da se ohlade i staviti na suho mjesto
Venezuela mousse dip:
- 300g slatkog vrhnja (35%)
- 1000g Belcolade Origins Venezuela 43
- 140g izrađenog slatkog vrhnja
Priprema:
- Zagrijati svježe vrhnje i preliti preko Belcolade Venezuela 43
- Napraviti ganache i dodati prethodno izrađeno slatko vrhnje uz pomoć špatule
- Istisnuti mousse u malene posude i ostaviti da se kristalizira
Dekoracija:
Posložiti meksičke Tacose na pladanj i prezentirati ih s posudom Venezuela moussea za umakanje.