Kolumne 13. listopada 2016.

Grah s kobasicama i povrtnim ražnjićima s grilla

Grah
foto: Anamarija Ledić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovogodišnji listopad je osvojio titulu pravog jesenskog mjeseca. Krenuo je punom snagom uz kišu i vjetar, pa nas je potjerao sve da malo više kuhamo, jedemo i družimo se unutar toplih kvadrata kuhinje. Gurkao nas je kao ljubičasta kravica iz reklame za čokoladu...

U njegovu čast vrlo je bitno okružiti se pečenim paprikama, kestenima i bundevama.

Ponegdje treba promijeniti smjer pa se naći u slatkom društvu mandarina i pita od jabuka.

Imajući sve to na umu, službeno sam odlučila da ćemo se u listopadu družiti uz jesensku hranu, i da ćemo to započeti grahom i kobasicama - Ipak nam treba nešto ugrijati ruke dok si ne priznamo da je došlo vrijeme rukavica. 

Grah | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Sastojci: 

- 3 domaće kobasice za roštilj
- 1 paprika babura
- 300 g graha
- 250 g pelata
- 2 rajčice
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1,5 žlica curryja (madras)
- 2-3 režnja češnjaka
- sol, papar
- ulje

Grah | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Priprema:

  1. Luk popirjati na ulju i dodati rajčice narezane na kockice.
  2. Nakon par minuta ubaciti usitnjene pelate na kockice.
  3. Dobro posoliti i popapriti, pa dodati grah, protisnuti češnjak i curry.
  4. Dobro promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se grah ne skuha.
  5. Dolijevati vode ako je potrebno.
  6. Kobasice narezati na kolute, a papriku na kockice odgovarajućeg promjera kobasici.
  7. Time ćemo osigurati da se jednako peku na roštilju ili grill tavi.
  8. Slažite naizmjence kobasicu pa papriku na štapiće za ražnjiće.
  9. Desetak minuta prije nego je grah kuhan, ražnjiće stavite na grill tavu ili roštilj.
  10. Kada se zarumene s jedne strane, okrenite ih na suprotnu.
  11. Ovisno o kobasici, ražnjići mogu biti gotovi za 7-12 minuta.
  12. Grah će se zgusnuti tijekom kuhanja, pa ga lagano promiješajte i posolite ako je potrebno.
  13. Poslužite grah u zdjelicu i ražnjiće sa strane.

Ostanite mi fini i kreativni! 

Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na straniciinstagramu te facebooku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.