U njegovu čast vrlo je bitno okružiti se pečenim paprikama, kestenima i bundevama.
Ponegdje treba promijeniti smjer pa se naći u slatkom društvu mandarina i pita od jabuka.
Imajući sve to na umu, službeno sam odlučila da ćemo se u listopadu družiti uz jesensku hranu, i da ćemo to započeti grahom i kobasicama - Ipak nam treba nešto ugrijati ruke dok si ne priznamo da je došlo vrijeme rukavica.
Sastojci:
- 3 domaće kobasice za roštilj
- 1 paprika babura
- 300 g graha
- 250 g pelata
- 2 rajčice
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1,5 žlica curryja (madras)
- 2-3 režnja češnjaka
- sol, papar
- ulje
Priprema:
- Luk popirjati na ulju i dodati rajčice narezane na kockice.
- Nakon par minuta ubaciti usitnjene pelate na kockice.
- Dobro posoliti i popapriti, pa dodati grah, protisnuti češnjak i curry.
- Dobro promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se grah ne skuha.
- Dolijevati vode ako je potrebno.
- Kobasice narezati na kolute, a papriku na kockice odgovarajućeg promjera kobasici.
- Time ćemo osigurati da se jednako peku na roštilju ili grill tavi.
- Slažite naizmjence kobasicu pa papriku na štapiće za ražnjiće.
- Desetak minuta prije nego je grah kuhan, ražnjiće stavite na grill tavu ili roštilj.
- Kada se zarumene s jedne strane, okrenite ih na suprotnu.
- Ovisno o kobasici, ražnjići mogu biti gotovi za 7-12 minuta.
- Grah će se zgusnuti tijekom kuhanja, pa ga lagano promiješajte i posolite ako je potrebno.
- Poslužite grah u zdjelicu i ražnjiće sa strane.
Ostanite mi fini i kreativni!
Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na stranici, instagramu te facebooku.