gastro postao
Jabuke, bademi, cimet... miriše na jesen...
Narančasto-žuto-smeđe nijanse... da, to je jesen... :) Nisu potrebne riječi, samo slike i mirisi...
Recept:
- 2 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica ulja
- 2 šalice brašna
- 1 šalica jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 3-4 veće jabuke (može i više da bude sočnije)
- cimet za jabuke
- malo listića badema
- Mjera u ovom slučaju mi je čašica jogurta (cca 2 dl).
Priprema:
- Umutimo jaja i šećer
- U brašno stavimo prašak za pecivo, te polako dodajemo u smjesu jaja i šećera
- Dodamo ulje i šalicu jogurta
- Sve skupa dobro izmiješamo, te u kalup za pečenje (cca 20 cm) izlijemo pola smjese, na koju stavimo jabuke izrezane na kockice i stavimo peći na 180C, cca 10 min
- Izvadimo, zalijemo ostatkom smjese, i posložimo polovice jabuka koje smo lagano izrezali po površini, posipamo listiće badema, te opet stavimo u pećnicu na 180C, cca 30 min
Dobar tek!
Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.