gastro postao
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za neodoljivu pitu sa šumskim voćem!
Danas sam se jako zaželjela sočnog biskvita sa šumskim voćem. Odluka je pala na jednostavan i ukusan biskvit bez brašna, a uz dodatak čokolade moje nepce može biti jako sretno i zadovoljno.
Kolač sam pekla u kalupu za pite, iako se može peći i u kalupu za kolače.
Sastojci:
- 5 jaja
- 12 žlica šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 100g čokolade za kuhanje
- 450g šumskog voća od Leda
Priprema:
- Pećnicu stavite grijati na 200C.
- Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Možete ga premazati i maslacem (u vrlo tankom sloju) te posipati brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
- Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer (10 žlica) te ih istucite u čvrsti snijeg.
- Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
- Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješajte i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte.
- Šumskom voću dodajte dvije žlice šećera te sve dobro pomiješajte. Pakiranje od 450g Ledo šumskog voća dovoljno vam je za dvije pite. Ostatak šumskog voća stavite u hladnjak pa iskoristite nekom drugom prilikom.
- Biskvit pecite točno 20 minuta na 200*C. Za provjeru je li vam biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu - biskvit je pečen!
Dobar tek!
Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.