gastro postao
                                            
                                        
                                    Obožavam sitnu plavu ribu, poput inćuna, srdela ili papalina pa sam ovog puta pripremila svoju verziju komiške pogače. Ova je pogača nekada bila težačko jelo, a danas je idealna za, primjerice, večeru na koju vam dolaze prijatelji. 
                                
                                
                                    
                                
                                Nećete se ništa posebno umoriti dok je pripremite, a bit će odlično predjelo bogate večere ili pak samo "grickalica" uz neko dobro vino. Vjerujte, teško će joj bilo tko odoljeti, no, ako vam ipak ostane komadić, možete ga ponijeti i drugi dan na posao.
 
Sastojci:
Tijesto:
- 600 g glatkog brašna
 - 1 žlica meda
 - 2 žličice soli
 - 1 suhi kvasac
 - 2 žlice maslinovog ulja
 - 400 ml tople vode
 
Nadjev:
- 3 ljubičasta luka
 - 5 režnjeva češnjaka
 - Maslinovo ulje
 - 1 konzerva pelata (400 g) ili 5 svježih oguljenih rajčica
 - 2 žličice timijana
 - Vezica peršina sitno narezana
 - Sol, papar po želji
 - 10 očišćenih slanih inćuna
 
Priprema:
- Luk narezati na tanke ploške polumjesece, dodati režnjeve češnjaka pa propirjati na maslinovom ulju. Dodati pelate pa još pirjati dok tekućina ne ispari, a zatim ubacite ostale začine.
 - Zamijesiti tijesto. Razvaljati tijesto, nanijeti nadjev pa preko njega poslagati slane inćune. Preklopiti sa drugom stranom tijesta.
 - Peći u zagrijanoj pećnici na 180C cca 40 min ili dok se tijesto ne zarumeni.