gastro postao
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za slasne pogačice s ružmarinom i maslinovim uljem.
Male, slasne, nepcu neodoljive pogačice. Pravila sam ih od integralnog brašna uz dodatak maslinovog ulja i ružmarina.
Recept je vrlo jednostavan, a pogačice su gotove za taj čas.
Uživajte.
Sastojci:
- 400g integralnoga brašna
- 200g glatkog brašna
- 250g maslaca
- 1 cijelo jaje
- 1 žumanjak
- 1/2 kvasca
- 1 žličica šećera
- 3 žlice mlake vode
- 1.5 žličica soli
- maslinovo ulje
- ružmarin
Priprema:
- U mlakoj vodi razmrvite 1/2 kvasca pomiješanog sa žličicom šećera. Kvasac ostavite na toplom da se diže. Pećnicu stavite grijati na 200*C.
- Integralnom i glatkom brašnu dodajte sol, maslac, cijelo jaje, žumanjak i dignuti kvasac. Sve sastojke dobro povežite i razradite tijesto rukom. Ako vam je tijesto previše mekano slobodno dodate još malo glatkog brašna.
- Tijesto razvaljajte na debljinu prsta. Možete od tijesta praviti razne oblike, ali je jako važno da tijesto nije pretanko razvaljano.
- Pogačice slažete na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Između svake pogačice ostavite mali razmak kako vam se tijesto ne bi tijekom pečenja sljepilo.
- Svaku pogačicu premažite mješavinom maslinovog ulja i ružmarina. Pogačice još lagano posipajte sa solju. Pecite ih na temperaturi od 200*C - 15 do 20 minuta. Kada poprime zlatno-smeđu boju - pečene su!
Dobar tek!
Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.