Stari kruh, sveprisutne rajčice i malo dodataka, to je sve što vam je potrebno za hladnu juhu od rajčice koja je ujedno i odlična podloga za igranje. Dodajte joj krastavce, lubenicu ili druge plodove bez kojih bi ljeto bilo nezamislivo. Trebat će vam blender u koji ćete ubaciti svoje sastojke, a oni bazični su sjeckane rajčice, luk, češnjak, krastavac, paprika i koja šnita odstajalog kruha. Količine prilagodite svojim potrebama i željama.
Ako volite osjetiti češnjak u jelu, ubacite tri ili više režnja, a ukoliko ga volite tek u laganim notama, dovoljan će biti jedan režanj. Koristite začine koje najviše volite, a za koje ste sigurni da se odlično slažu. Rajčicu i bosiljak ili peršin i gotovo svako drugo povrće. Ljubitelji jače hrane mogu ubaciti i koju ljutu papričicu, a za kiselinu istisnite sok pola limuna ili limete.
Avokado će dati na kremoznosti, lubenica i jagode donijet će vam slatkaste tonove, a tikvica nešto nove svježine. Sastojke u bledner posložite tako da kruh bude na dnu kako bi upio sve sokove iz povrća. Upravo zato je povrće i voće koje koristite u gazpachu dobro nasjeckati pa ostaviti sve da odstoji barem sat vremena.
Preostalo je još samo posoliti, blendati pa zaliti s malo maslinovog ulja. Po vrhu još možete posipati sa sitno sjeckanim svježim krastavcima i vaš gazpacho je gotov.
Upamtite recept i vratite mu se s veseljem jer upravo ova hladna juha zagrijat će vam srce na neki novi način.
Dobar tek!