Recepti 31. kolovoza 2017.

Napravite svoje savršene sušene rajčice!

susene rajcice
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo je vrijeme za razmišljanje o pripremi ljetnih poslastica koje je jednostavno nemoguće napraviti bez ljetnih prirodnih uvjeta.

Vrlo cijenjene i ukusne sušene rajčice uz malo truda i puno sunca možete napraviti i sami. Za početak, provjerite prognozu, treba vam tri do četiri sunčana dana za redom. Potom krenite u nabavku, treba vam oko 3 kg rajčica sorte šljivarica, nekoliko drvenih kutija za voće koje će vam pokloniti ljubazni prodavači voća i povrća.

Možda vas zanima... Mirisne sušene rajčice iz pećnice Recepti

 

Trebat će vam i jedna litra ekstra djevičanskog maslinovog ulja, nekoliko režnjeva češnjaka, par listova bosiljka, malo ružmarina, papra i soli.

 

susenje rajcica.jpg | Author:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rajčice prepolovite i očistite ih od koštica, te položite na dno drvene kutije od letvica sa korom prema dolje. Slažite ih samo u jednom sloju. Malo ih posolite i popaprite, pospite ružmarinom i stavite na izravno sunce na povišeno mjesto. Na kraju dana, kutije unesite u zatvoreni prostor, a ujutro ih opet iznesite na sunce. Nakon tri dana sunčanja rajčice će potamnjeti i smežurati se, a vi prionite na ručno guljenje kore jer ćete tako dobiti najukusniji proizvod.

Možda vas zanima... Salata od sušene hobotnice i ugora Recepti

 

Oguljene rajčice uronite u maslinovo ulje kojim ste napuniti sterilizirane staklenke, dodajte malo papra u zrnu, nekoliko režnjeva češnjaka i par listova bosiljka. Ovako pripremljene rajčice nenadmašan su dodatak sendvičima, canapeima, umacima za tjestenine, a možete ih jednostavno poslužiti uz kockice dobrog sira i fini domaći kruh ili pogaču.

Fritaja od sušene buče Možda vas zanima... Fritaja od sušene buče Recepti

 

Oduševljenje kušača zasigurno neće izostati!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.