Odaberite manje i potpuno zrele rajčice, prepolovite ih i izdubite jezgru. Dobro ih posolite i posložite na rešetke u pećnici. Ako imate dvije ili više rešetki, postavite ih na što manju udaljenost kako bi se rajčice ravnomjerno sušile. Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva i sušite 5-6 sati.
Uz sol možete koristiti i svježi origano i bosiljak ili talijansku mješavinu začina. Kada završite sa sušenjem, posložite rajčice u staklenke, prelijte ih do vrha maslinovim uljem i dobro zatvorite. Budući da ih u pećnici ne možete sušiti jednako kao u dehidratoru i još uvijek sadrže određenu količinu tekućine, morate ih držati u hladnjaku.
Možete ih jesti ravno iz staklenke, dodati nasjeckane u kajganu, ubaciti u špagete i posuti parmezanom, napraviti odlične vege sendviče ili laganu ljetnu salatu s feta sirom. Nemojte baciti ulje u kojem ste ih čuvali jer je poprimilo nevjerojatnu aromu sušenih rajčica i možete ga preliti preko brusketa ili pizze.
Nadamo se da ćete ovim receptom biti zadovoljni. Dobar tek!