gastro postao
Omiljeno slatko prženo tijesto ima nebrojeno puno varijanti, a mi vam predstavljamo brzinsku verziju s ribanim jabukama
Svaka domaćica se kune da baš ona posjeduje najbolji recept za fritule. Jedne se kunu u kvasac, druge ga zaobilaze s dr. oetker praškom za pecivo, a u koju god skupinu se svrstavali, brze fritule s jabukama nitko ne može odbiti.
Smjesa je gotova po kratkom postupku, izuzetno su mekane i sočne, a ulje zagrijte čim ih počnete spremati jer su zaista gotove u tren.
Sastojci:
- 200g glatkog brašna
- 50g šećera (možete staviti smeđi šećer za još bolji šmek)
- prstohvat soli
- dr. Oetker cimet šećer
- dr. Oetker ekstrakt vanilije
- 1 jaje
- 150ml mlijeka ili tekućeg jogurta
- 2 naribane jabuke
- ulje za prženje
Priprema:
- Prvo pomiješajte suhe sastojke kojima ćete dodati mokre sastojke. Pomiješati ih da se spoje, dodati im naribane jabuke i pržiti u dubokom jako zagrijanom ulju.
- Fritule formirajte rukama ili žlicom, a svakako ih lagano stavljajte u ulje kako biste dobili lijepe okrugle oblike.
- Stavite ih u posudu s papirnatim ubrusom koji će popiti višak masnoće i pospite šećerom u prahu. Poslužite s Nutellom ili namazom po želji.