19. kolovoza 2016.

Brzo i fino: Preokrenuti kolač od malina

kolač od maline
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan ljetni kolač brzinski se sprema, a još brže nestaje.

Slatki preokrenuti kolač od malina jednostavan je za pripremu, efektnog izgleda i finog, ljetnog okusa. Kombinirajte sastojke, ubacite u kalup i za manje od sat vremena uživajte u slasnoj i neobičnoj torti. Maline možete zamijeniti drugim bobičastim voćem, a umjesto bademovog brašna upotrijebiti samo bijelo. Igrajte se sastojcima, dodajte orašaste plodove, a na kraju poslužite uz žlicu sladoleda ili tučenog slatkog vrhnja.

Potrebno vam je:

  • Maline
  • Šećer
  • Maslac
  • Vanilija
  • Limunova korica
  • Jaja
  • Brašno
  • Prašak za pecivo
  • Soda bikarbona
  • Bademovo brašno
  • Mlaćenica
  • Šećer u prahu
  • Menta

Postupak:

  1. Maline stavite na veću površinu i pošećerite ih.
  2. Stavite ih u zamrzivač.
  3. U posudi kombinirajte maslac, šećer, vaniliju i limunovu koricu pa izmiksajte.
  4. Dodajte jedno po jedno jaje.
  5. Na kraju ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, bademovo brašno i mlaćenicu koju možete napraviti kombinacijom mlijeka i limuna.
  6. Miksajte.
  7. Izadvite maline iz zamrzivača i stavite ih u kalup pa premažite smjesom koju ste dobili od ostalih sastojaka.
  8. Pecite na 150 oko 40 do 45 minuta.
  9. Ispecite pa preokrenite na tanjur.
  10. Pospite svježim malinama, šećerom u prahu i listićima mente.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.