Prhka torta s breskvama i šljivama
Sastojci za tijesto:
2 šalice brašna
1/4 šalice šećera
malo soli
100 gr maslaca, narezati na kockice
1 žumanjak
3 žlice vrhnja za šlag
1 vanilin šećer
Sastojci za nadjev:
5 manjih breskvi
6 šljiva
2 žlice šećera
2 žlice gustina
1 žlica limunova soka
malo cimeta
Priprema:
1. Umiješati brašno, šećer i sol. Dodati maslac narezan na kockice i napraviti glatku smjesu.
2. Žutanjke, vrhnje i vaniliju umutiti u posebnoj posudi.
3. Povezati te dvije smjese, napraviti glatko tijesto (ako je potrebno dodati još brašna) i staviti da odstoji u frižideru.
U međuvremenu pripremiti nadjev.
4. Breskve narezati na ploške, a šljive na pola. U zdjeli voće posuti s 2 žlice šećera, 2 žlice gustina, 1 žlicom limunova soka i malo cimeta.
5. Tijesto razvaljati i staviti u pleh tako da i rubovi budu obloženii tijestom. Na to staviti nadjev, naribati ostatke tijesta, posuti s još malo šećera i zapeći.