gastro postao
Uživajte u divnom spoju čokolade i voća.
Kod ove pite važna je samo pravilna priprema prhkog tijesta. Sve ostalo lagani je posao koji ćete obaviti bez previše muke. Ganache od tamne čokolade izvrsno će se složiti sa slatkim šljivama. Narežite ih na uredne ploške i posložite u krug kako bi tart izgledao efektnije.
Potrebno vam je:
- Brašno
- Maslac
- Hladna voda
- Šećer
- Šljive
- Tamna čokolada
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, hladne vode i malo šećera.
- Pospremite ga u hladnjak.
- Slatko vrhnje pustite zagrijte do vrenja pa ga prelijte preko tamne čokolade.
- Pomiješajte i spremite u hladnjak.
- Šljive nasjeckajte na ploške i stavite u posudu u kojoj ste zagrijali maslac i šećer.
- Kuhajte dok lagano ne omekšaju.
- Ispecite tijesto na 200 stupnjeva dok ne dobije boju.
- Ohladite ga pa premažite hladnom kremom od čokolade i na čokoladu posložite pirjane šljive.
Dobar tek!