05. ožujka 2015.

Dalmatinska zagora u Vinodolu

Dalmatinska zagora na način Zdravka Tomšića u Vinodolu
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
10. i 11. ožujka u zagrebačkom restoranu Vinodol gostuje chef Zdravko Tomšić iz Drage di Lovrana te priprema poseban jelovnik inspiriran kuhinjom Dalmatinske zagore .

Priznati chef Zdravko Tomšić iz renomiranog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana već treću godinu gostuje u zagrebačkom restoranu Vinodol te priprema poseban meni koji će oduševiti sve goste. Ove godine chef Zdravko Tomšić sa chefovima Marijom Čepekom i Mićom Tolićem, koji su u ovom slučaju njegovi dobri domaćini, u Vinodolu 10. i 11. ožujka priprema jelovnik u 6 sljedova koji je inspiriran Dalmatinskom zagorom.

Večeru će otvoriti simpatičan zalogaj privlačnog imena „Privari guzicu“ i soparnik koji je jedan od najvećih specijaliteta Zagore, točnije Poljičke Republike, a svoje korijene vuče iz Male Azije. Zatim će uslijediti zalučena pura s pečenicom, spuži na imotski te žablji kraci pohani na maslu. Simfoniju okusa će nastaviti dimljena jegulja s kremom od raštike i mladim kozjim sirom te cetinska pastrva s krustom od badema i šufiganim koromačem.

Kulminacija večeri će biti zeleni kapurali od „džigerice“ i svinjska kračica te jezik iz rasola s kremom od krumpira, kupusom u vučenom tijestu i umaku od arambašića. Šećer uvijek dolazi na kraju pa će ljubitelji slatkog moći kušati imotski rafiol s džemom vrgoračkih jagoda. Cijena posebnog jelovnika koji će se služiti 10. ožujka za večeru te 11. ožujka za ručak i večeru iznosi 255 kuna. Kroz odabir vina uz 6 sljedova sve goste vodit će enologinja Josipa Andrijanić.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.