28. siječnja 2015.

Kuhajte s bananom

Banana kruh
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Banane se sve više koriste u suvremenoj gastronomiji i ne moraju se nužno servirati kao desertno jelo već se mogu kombinirati primjerice u toplo-hladnoj salati, a kruhu od banane nećete moći odoljeti ni vi ni djeca

Puno je recepata i gastronomskih mogućnosti kada su banane u pitanju. Tako se između ostalih mogu napraviti palačinke od banana (i to od samo 2 sastojka!), smoothie, sladoled, kruh, ali isto tako i salata od banane i krumpira. Ovo je pokazatelj da banane odlično idu u mnogim slatkim receptima, ali i da se vrlo često koriste u pomalo neobičnim ljuto – slatkim kombinacijama ili za pripremu ražnjića od banane i kobasica čiji je recept jednostavan i koji će vas uvesti u svijet egzotike.

Koliko su banane zanimljive pokazat će i recept koji pokazuje da priprema kruha ne mora biti dosadna, da kruh ne mora biti crni ili bijeli jer preporučujemo vam recept za kruh od banane i meda, a koji će oduševiti vaše ukućane bit će iznenađeni kruhom koji je sladak poput kolača. Dobar tek! Jedite banane i uživajte u čarima ove tropske voćke.

Jeste li znali?

Da jedna manja banana ima 89 kalorija, 23 grama ugljikohidrata, 3 grama vlakana, 1 gram proteina i manje od 1 grama masti. Da bi se čovjek udebljao 0,5 kilograma trebao bi pojesti oko 30 banana uz normalnu dnevnu ishranu. Većina ljudi ipak ne ide u takve ekstreme pa se može reći da možete pojesti bananu kad god osjetiti potrebu za njom

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar anabanananana
    anabanananana 13:55 28. Siječanj 2015.

    Reklama za Derby banane? Bilo bi lijepo da ste spomenuli da se treba pripazit s unosom jer jako dižu šećer u krvi i nisu za baš svakodnevnu konzumaciju.