Recepti 30. lipnja 2016.

Dip od špinata i artičoka za sretno grickanje

dip od špinata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite ovaj dip pravim gurmanima. Uživanje je zagarantirano.

Tostirajte kruh dok ne postane hrskav i poslužite ga uz kremasti dip od špinata i artičoka.Takav dip odlično se slaže i s krekerima, tortiljama ili kao umak uz kakvo dobro meso. Idealan je za one večeri kada samo želite uživati i opuštati se uz finu hranu i grickalice.

Potrebno vam je:

  • Špinat
  • Artičoke
  • Krem sir
  • Kiselo vrhnje
  • Majoneza
  • Parmezan
  • Češnjak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ako koristite svježi špinat, kratko ga blanširajte pa nasjeckajte.
  2. Artičoke skuhajte dok ne postanu mekane.
  3. Nasjeckajte ih.
  4. Krem sir kratko otopite u mikrovalnoj da postane mekši.
  5. Pomiješajte sve sastojke i uživajte. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.