Moj omiljeni božićni kolač je medena pita. Uz ostale kolače baka ju je uvijek radila posebno za mene, tako da će mi taj kolač uvijek ostati u lijepom sjećanju :)
Mmmm....Rolada od kokosa :) Svako ima neki kolačić čiji ga miris podsjeća na dom, toplinu ognjišta, šarenilo ukrasa i božićno veselje. Moja mama nije bila baš neki stručnjak, imala je tri recepta, svaki za svoju prigodu. Ovaj je, igrom slučaja ... prikaži još! valjda, završio kao božićni.
Rum kuglice. Nema ništa lijepšeg nego nakon obilnog Božičnog ručka uz dječju ciku i veselje sjednem za stol i poslužim se rum kuglicama. Dašak alkohola cijeli dan savršeno zaokruži :)))
Linceri iliti zvjezdice. Odmalena sam voljela s mamom raditi te male slatke pekmezaste kolače posipane šećerom u prahu. Danas nijedan Božić ne može proći bez njih. :)
Moj omiljeni božićni kolač su "šape" od oraha jer me podsjećaju na djetinjstvo i bakinu vitrinu koju smo uvijek pokušavali tiho otvoriti, a ona bi doslovno "vrisnula". Uz onaj bakin kažiprst ipak bi uvijek užicali po komad kolača koji se topio u ustima ♡