Na našem Božićnom stolu nalaze se nezaobilazni Božićni kolači kao orahnjača, vanili kiflice, husari, linzeri...međutim meni su najdraže lješnjak kuglice koje sam kao dijete otkrila u bakinoj staroj kuharici od gđe Vučetić, i nema Božića bez njih. Ukusne su i ... prikaži još! mogu se raznoliko i prekrasno ukrasiti...
Moj omiljeni božićni kolač su "šape" od oraha jer me podsjećaju na djetinjstvo i bakinu vitrinu koju smo uvijek pokušavali tiho otvoriti, a ona bi doslovno "vrisnula". Uz onaj bakin kažiprst ipak bi uvijek užicali po komad kolača koji se topio u ustima ♡
Cimet zvjezdice, zahtjevaju puno truda. Teško se valjaju, još teže režu. lijepe se, pa još treba razmazati glazuru po rubovima tj. krakovima ali.... kad je gotova tako hrskava, mirisna i ukusna mmm izvrsno, zato i ovaj Božić su na popisu
Vanilice,to je pred blagdanski miris doma kojeg se sječam iz djetinjstva,mirisi koji mi i danas pobuđuju najlijepše uspomene,dok sam kao malena zaspala na spojenim stolicama u kuhinji jer sam do kasnih sati "pomagala" mami pa se nadam i želim da ... prikaži još! i moja curica ima takve divne uspomene na blagdane :)
Crne trubice, košnice, mađarica od kremastih kolača, a non plus ultra, kiflice, linzeri, londoneri, trokuti od lješnjaka i mnoštvo drugih od suhih. Čokolada, orasi, bademi i lješnjaci su uvijek dobitna kombinacija u našoj obitelji,