Cimet zvjezdice, zahtjevaju puno truda. Teško se valjaju, još teže režu. lijepe se, pa još treba razmazati glazuru po rubovima tj. krakovima ali.... kad je gotova tako hrskava, mirisna i ukusna mmm izvrsno, zato i ovaj Božić su na popisu
ne znam jel božićni al' mama uvijek radi julišku/julka šnite/julka kocke jer eto to je meni najdraži kolač :D a žena voli napraviti, isto po mom guštu, pitu od sira i oraha :D eee to je meni Božić koji volim ... prikaži još! i koji me sjeća na prošlost i s kojim gradim budućnost :))))
Vanilice,to je pred blagdanski miris doma kojeg se sječam iz djetinjstva,mirisi koji mi i danas pobuđuju najlijepše uspomene,dok sam kao malena zaspala na spojenim stolicama u kuhinji jer sam do kasnih sati "pomagala" mami pa se nadam i želim da ... prikaži još! i moja curica ima takve divne uspomene na blagdane :)
Moja majka je za Božić/Novu godinu uvijek radila Crnčeve glave, nama najdraži kolač, ali njoj dosta kompliciran za izradu, pa bi se za vrijeme praznika, uz našu malu pomoć, ipak primila izrade tog kolača i na tome joj beskrajno hvala. ... prikaži još! Sada je red da mi nju uveseljavamo!! =)
Na našem Božićnom stolu nalaze se nezaobilazni Božićni kolači kao orahnjača, vanili kiflice, husari, linzeri...međutim meni su najdraže lješnjak kuglice koje sam kao dijete otkrila u bakinoj staroj kuharici od gđe Vučetić, i nema Božića bez njih. Ukusne su i ... prikaži još! mogu se raznoliko i prekrasno ukrasiti...