06. listopada 2016.

Brzo, fino i hrskavo: Čips od mrkve, tikvice i parmezana

čips od povrća
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna i hrskava grickalica gotova je u desetak minuta.

Mrkva, tikvice i parmezan sve je što vam je potrebno da pripremite hrskavi čips u kojem će uživati baš svi. Poslužite ga uz kakav umak od grčkog jogurta i češnjaka ili domaću šalšu od rajčice. Osim kao grickalica, odličan je i elegantan dodatak glavnim jelima posebice ako vas zanima dekoriranje tanjura na nešto moderniji način. Uz to što će vam uljepšati tanjur, neće vam oduzeti previše vremena jer za pripremu čipsa od povrća i parmezana dovoljno vam je samo desetak minuta.

Potrebno vam je:

  • 1 manja ili ½ veće mrkve
  • 1 manja ili ½ veće tikvice
  • 2 šalice parmezana

Priprema:

  1. Očistite i naribajte mrkvu i tikvicu.
  2. Ocijedite tikvicu pa ih pomiješajte.
  3. Dodajte parmezan.
  4. Žlicom stavljajte mješavinu na papir za pečenje.
  5. Lagano spljoštite i pecite na 180 stupnjeva oko 8 do 10 minuta.
  6. Ohladite i poslužite.

Cijeli postupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.