09. lipnja 2016.

Ljuta, slatka ili kisela, marinada je duša mesa

Pileća krilca
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Višak krilca koja niste ispohali ili ispekli iskoristite na novi i drugačiji način

Marinirajte ih mješavinom meda, pasirane rajčice, maslinova ulja, octa i češnjaka u prahu. Pripremljenom smjesom premažite krilca i pecite na tavi te ih tijekom pečenja premazujte umakom. Odaberite med što neutralnije arome kako ne bi dominirao jelom.

Na sličan način pripremite ljepljiva krilca s limetom i metvicom. Marinirajte meso u medu, limunovu soku, sjeckanoj metvici, soli, papru i crvenoj mljevenoj paprici. Ispecite ih na tavi ili roštilju te poslužite s umakom od jogurta, metvice ili ribane korice limete. Za ljubitelje pikantnijih jela idealna su ljuta krilca. Krilca razrežite na tri dijela, svaki komad uvaljajte u brašno i kratko prepržite na ulju. U istu posudu u kojoj ste ih pržili dodajte sitno sjeckani luk, češnjak i mljevenu čili papričicu. 

Zalijte s temeljcom, vratite piletinu u umak i dodajte sitno sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, a umak se ne zgusne. Krilca možete do kraja ispeći na tavi pa tek onda uvaljati u gotov ljuti umak koji ste pirjali zasebno. Talijani će pileća krilca zaliti s malo vode pa u zavrelu tekućinu dodati sjeckanu mrkvu, luk, papar u zrnu, peršin i vinoKuhana krilca izvadite na tanjur i poslužite povrćem u kojem su se kuhala. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.