Marinirajte ih mješavinom meda, pasirane rajčice, maslinova ulja, octa i češnjaka u prahu. Pripremljenom smjesom premažite krilca i pecite na tavi te ih tijekom pečenja premazujte umakom. Odaberite med što neutralnije arome kako ne bi dominirao jelom.
Na sličan način pripremite ljepljiva krilca s limetom i metvicom. Marinirajte meso u medu, limunovu soku, sjeckanoj metvici, soli, papru i crvenoj mljevenoj paprici. Ispecite ih na tavi ili roštilju te poslužite s umakom od jogurta, metvice ili ribane korice limete. Za ljubitelje pikantnijih jela idealna su ljuta krilca. Krilca razrežite na tri dijela, svaki komad uvaljajte u brašno i kratko prepržite na ulju. U istu posudu u kojoj ste ih pržili dodajte sitno sjeckani luk, češnjak i mljevenu čili papričicu.
Zalijte s temeljcom, vratite piletinu u umak i dodajte sitno sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, a umak se ne zgusne. Krilca možete do kraja ispeći na tavi pa tek onda uvaljati u gotov ljuti umak koji ste pirjali zasebno. Talijani će pileća krilca zaliti s malo vode pa u zavrelu tekućinu dodati sjeckanu mrkvu, luk, papar u zrnu, peršin i vino. Kuhana krilca izvadite na tanjur i poslužite povrćem u kojem su se kuhala.