gastro postao
Nakon ručka, najslađe je opet jesti pa predlažemo ovaj brzi kolač s jogurtom
Sočno i brzo, bio bi kratki opis ovog kolača. Dok još ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici.
U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodajte prije snijega od bjelanjka. Umjesto jogurta možete staviti i mlijeko. Smjesu možete izliti i u dublji duguljasti kalup, ali ne do vrha jer će kolač tijekom pečenja narasti.
Potrebno vam je:
- 250g brašna
- 3 jaja
- 120g maslaca
- 180g šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 žlice tekućeg jogurta
- limunova korica
- 100g badema
- 400g kupina
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
- Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
- Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.