08. listopada 2016.

Neka vas zagrije juha od piletine i tjestenine

juha od piletine i povrća
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fina, topla i ukusna juha od piletine, tjestenine i rajčica.

Piletina i tjestenina kombinacija su s kojom ne možete pogriješiti. Odlično se slažu u umacima, ali i juhi. Dodajte nešto povrća poput mrkve i celera, začine i pelate. Kada na kraju ubacite tjesteninu, škrob će zagustiti juhu i ona će postati još primamljivija. Pazite da ne prekuhate povrće dok je za piletinu dobro da se kuha duže kako bi postala što mekša.

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 žlica sjeckanog celera
  • 1 lovorov list
  • 800 ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 150 g tjestenine
  • 1 tikvica
  • Pelati
  • Pileća prsa

Postupak:

  1. Piletinu zapržite na ulju sa svih strana. 
  2. Maknite s vatre.
  3. Nasjeckajte luk i zapržite ga tom istom ulju.
  4. Mrkve, tikvicu i celer ogulite i nasjeckajte na komadiće.
  5. Luku dodajte protisnuti češnjak pa ubacite i ostalo povrće.
  6. Pirjajte dok ne omekša.
  7. Dodajte koncentrat rajčice.
  8. Zalijte temeljcem ili vodom.
  9. Ubacite lovorov list i pelate.
  10. Dodajte pileća prsa nasjeckana na manje komade.
  11. Kuhajte dok povrće ne omekša.
  12. Zadnjih 10 minuta dodajte tjesteninu i kuhajte dok nije gotova.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.