gastro postao
                                            
                                        
                                    Fina, topla i ukusna juha od piletine, tjestenine i rajčica. 
                                
                                
                                    
                                
                                Piletina i tjestenina kombinacija su s kojom ne možete pogriješiti. Odlično se slažu u umacima, ali i juhi. Dodajte nešto povrća poput mrkve i celera, začine i pelate. Kada na kraju ubacite tjesteninu, škrob će zagustiti juhu i ona će postati još primamljivija. Pazite da ne prekuhate povrće dok je za piletinu dobro da se kuha duže kako bi postala što mekša.
Potrebno vam je:
- 1 luk
 - 2 režnja češnjaka
 - 2 mrkve
 - 1 žlica sjeckanog celera
 - 1 lovorov list
 - 800 ml pilećeg temeljca
 - 1 žlica koncentrata rajčice
 - 150 g tjestenine
 - 1 tikvica
 - Pelati
 - Pileća prsa
 
Postupak:
- Piletinu zapržite na ulju sa svih strana.
 - Maknite s vatre.
 - Nasjeckajte luk i zapržite ga tom istom ulju.
 - Mrkve, tikvicu i celer ogulite i nasjeckajte na komadiće.
 - Luku dodajte protisnuti češnjak pa ubacite i ostalo povrće.
 - Pirjajte dok ne omekša.
 - Dodajte koncentrat rajčice.
 - Zalijte temeljcem ili vodom.
 - Ubacite lovorov list i pelate.
 - Dodajte pileća prsa nasjeckana na manje komade.
 - Kuhajte dok povrće ne omekša.
 - Zadnjih 10 minuta dodajte tjesteninu i kuhajte dok nije gotova.
 
Dobar tek!