Zelena juha idealna je za tople ljetne dane.
Grašak i menta idealan su spoj. Zelena juha oduševit će vas osvježavajućim okusima, a ako je servirate uz pržene krušćiće može poslužiti i kao kompletno i zdravo ljetno jelo. Možete dodati i šaku bučinih golica koje ste prethodno tostirali pa njima posipati tanjur. Samo pet sastojaka potrebno je za dobitnu kombinaciju namirnica koje se izvrsno nadopunjuju.
Potrebno vam je:
- 350 g krumpira
- 1 luk
- 500 g smrznutog graška
- 740 ml temeljca ili vode
- 1 žlica mente
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk pa ga pirjajte oko 2-3 minute dok ne omekša.
- Ogulite krumpir, nasjeckajte ih i bacite na ulje na pet minuta pa dodajte temeljac ili vodu.
- Neka zavrije, a onda kuhajte još oko 15 minuta.
- Ubacite smrznuti grašak, kuhajte pet minuta pa ubacite svježe listove mente.
- Juhu blendajte dok ne postane u potpunosti kremasta.
- Ako je juha pregusta, dodajte još tekućine.
Dobar tek!