04. travnja 2016.

Pet brzinskih proljetnih jela gotovih za pola sata

Kolaz proljeca
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
S prvim zrakama sunca dogodila se prava renesansa na našim jelovnicima

Temperature skaču, jedemo sve laganije, a tržnice cvjetaju od prvih vjesnika proljeća. Omiljenim šparogama polako padaju cijene, pojavio se i grašak, a medvjeđi luk već neko vrijeme prednjači. Donosimo vam jednostavne i brze recepte za koje ne trebate izdvojiti bogatstvo. S jednom vezicom šparoga možete napraviti lagana rižota ili tjestenine, uz dodatak puretine, piletine ili lososa. Inspirirajte se jelima u nastavku:

Šparoge s jajima i sezamom

Omiljeni način uživanja u šparogama onaj je s jajima. Jedna vezica šparoga i nekoliko jaja pruža konkretan obrok od kojeg se možete najesti.

Rižoto sa šparogama i lososom

Pravi proljetni rižoto naše Sandre Rončević u kojem slobodno možete i preskočiti losos. Kremasti rižoto kojeg svakako morate probati. Brzo na tržnicu po vezicu šparoga

Quiche s medvjeđim lukom

Genijalna pita sa skutom i medvjeđim lukom vrijedna je vaše pažnje.

Proljetna salata od krumpira i jaja

Krumpiri, jaja i medvjeđi luk. Jamčimo fin osjećaj sitosti i istinske okuse proljeća.

Proljetni rižoto s mladim lukom

Zašto bi mladi luk bio rezerviran samo za salate i variva? Kremasti rižoto gotov za svega pola sata uključuje šparoge i mladi luk čija će vas kombinacija oduševiti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.