gastro postao
Ova divna samonikla namirnica toliko je zdrava da je zovu najboljim čistačem organizma u proljeće
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2 vezica šparoge, divlje
- 4 kom jaje kokošje
- 4 kriška kruh pšenični, bijeli
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- ulje maslinovo
- sol
Priprema
- Divlje šparoge operite i očistite te natrgajte. Trgajte ih prstima na manje komade kako biste osjetili do kojeg je dijela stabljika tvrda. Mekane dijelove šparoge iskoristite za salatu, a od tvrđih skuhajte povrtni temeljac koji možete koristiti za pripremanje rižota ili tjestenine. Prenijet će sjajno aromu šparoga.
- Zagrijte maslinovo ulje i na njemu, dok je još mlako, kratko pržite sjemenke sezama. Kruh narežite na kockice i kratko ih prepecite na ulju sa sezamom.
- Vrhove šparoga vrlo kratko kuhajte u malo zasoljene vode – samo nekoliko minuta da uvenu. Zatim ih ocijedite.
- Na ulju od prženja kruha i sezama kratko prošetajte šparoge da prime malo ulja.
- Jaja skuhajte utvrdo. Ogulite te narežite na kockice.
Ova divna samonikla namirnica toliko je zdrava da je zovu najboljim čistačem organizma u proljeće