Kajgana je bolja s malo mlijeka
U smjesu za kajganu dodajte malo mlijeka, jaja će biti mekša i pahuljastija. Pravilo je da na dva jaja dodate dvije žlice mlijeka. Isto vrijedi i za omlet.
Kečap zaustavlja peckanje kože
Kad režete ljute papričice, ako vas koža počne peći ili su vam ruke preosjetljive, namažite ih kečapom. Kiselost iz kečapa zaustavit će osjećaj peckanja na koži.
Jaje je tvrdo kuhano ako se vrti
Kako biste otkrili je li jaje tvrdo kuhano, zavrtite ga. Ako se vrti, tad je tvrdo kuhano. Ako se samo ljulja, još je sirovo.
Ako nisu "žedni" muffini se brže peku
Kad pečete manje od 12 muffina ili cupacakea, u preostale prazne kalupe ulijete vodu. Voda će im pomoći da se brže ispeku.
Male tajne savršeno oblikovanih polpeta i pljeskavica
Kako biste oblikovali savršenu pljeskavicu, plastični poklopac prekrijte prozirnom folijom. Stavite unutra mješavinu mesa, spljoštite i stisnite prema poklopcu, maknite višak i pljeskavica je oblikovana.