U ponedjeljak, 21. ožujka 2016. u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 1000 večera „Na francuski način” kako bi se odalo priznanje francuskoj kuhinji. Restoran Zinfandel's hotela Esplanade i ove se godine odazvao i priključio globalnoj proslavi francuske kuhinje, a na prvi dan proljeća ponudit će Zagrepčanima i gostima hotela pravo kulinarsko putovanje kroz Francusku uz vrhunske šampanjce, vina, francuske šansone i autentične delicije s potpisom chefa, Ane Grgić.
Večera koja objedinjuje najbolje od francuske kuhinje započinje dobrodošlicom uz čašu Moët & Chandon šampanjca, a nastavlja se nježnim mousseom od guščje jetre s briocheom i želeom od naranče, nakon kojeg slijede prženi žablji kraci u pjeni od peršina s pireom od češnjaka. Večera se nastavlja uz finu roladu od zeca s ragoutom od gljiva, karameliziranu mrkvu i umak od meda. Gosti će se potom počastiti selekcijom vrhunskih francuskih sireva u kombinaciji s orasima i domaćom marmeladom od jabuka, a gurmansko putovanje kroz Francusku zaokružit će slasni mousse od đumbira i limete uz sorbet od malina i bosiljka.
Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koja uključuje dobrodošlicu iznosi 520 kn po osobi. Uz svaki slijed ponuđena su i vrhunska francuska vina, šampanjci, liker i konjak po posebnim cijenama. 'Osobita je čast i zadovoljstvo da se restoran Zinfandel's drugu godinu zaredom našao u društvu više od 1000 svjetskih restorana koji na istu večer slave francusku gastronomiju. "Obožavam francusku kuhinju, ona je tako profinjena i uvijek nadahnjuje. Vjerujem da će gosti uživati", istaknula je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.