Na ekskluzivnom predstavljanju koje je najavilo izlazak nove berbe graševine na tržište okupilo se više od stotinu ključnih partnera Vina Belje i predstavnika medija.
Prvu magnum bocu nove graševine otvorili su i predstavili glavni enolog Vina Belje Suzana Zovko te poznati gurman, novinar i TV voditelj Rene Bakalović.

Vrhunsku graševinu berbe 2015. krasi nježno žuta boja sa zelenkastim tonovima i mirisne note svježih citrusa i jabuke. Bogatog okusa i izražene mineralnosti odlično će se sljubiti s brojnim tradicionalnim kontinentalnim specijalitetima, ali i najfinijom morskom ribom poput brancina, orade ili lista.
Za najbolji užitak u vinu najbolje ju je poslužiti ohlađenu na 12°C.

„Graševinu s pravom nazivamo kraljicom kontinentalnih vina. Graševina je u Belju najznačajnija vinska sorta koja je do sada dobila brojne nagrade i priznanja kako na domaćim tako i svjetskim ocjenjivanjima vina. Vrhunska kvaliteta graševine Vina Belje plod je predanog rada u vlastitim vinogradima, ali i dokaz snažne veze vinara i vinogradara koji zajednički stvaraju ovo snažno, puno i nezaboravno vino idealno za svaki obrok, poklon ili mali predah.“ izjavila je Suzana Zovko, glavni enolog Vina Belje.
Vrijeme je za dobro ohlađena bijela vina, vrijeme je za graševinu!