05. siječnja 2017.

Hrskavi rezanci batata pečeni u pećnici

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Rezanci od povrća koji uspješno zamjenjuju tjesteninu u jelima na vrhuncu su popularnosti.

Povrtne rezance ili špagete obično dobivamo uz pomoć spiralizatora koji u hipu tikvicu ili batat pretvori u prekrasne kovrče. 

No ako nemamo spiralizator, za isti rezultat možemo koristiti nož za guljenje povrća. Batat uzdužno presiječemo na ploške, ali ne do kraja i zatim kao da gulimo povrće povlačimo nož cijelom dužinom povrća.

 | Author: Stockfood Stockfood

Rezance obično pirjamo, no možemo ih i peći u pećnici. Pečenjem ćemo dobiti hrskave kovrčave krumpiriće.

Rezance od batata stavimo na papir za pečenje i poprskamo ih maslinovim uljem i dodamo začine po želji poput češnjaka u prahu, slatke i ljute paprike i soli i papra. Rezanci se peku oko 30 minuta na 220 stupnjeva uz povremeno okretanje.

Poslužite ih s omiljenim umacima za grickalice. 

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.