Kombinacija lisnatog tijesta s jagodama i sirom jednostavno je neodoljiva.
Sastojci:
Pakiranje smrznutog lisnatog tijesta
Nadjev:
- 100 g jagoda
- 100 g svježeg sira
- 3 jaja
- 150 g maslaca
- 120 g šećera
- 1 dl kiselog vrhnja
- Vanilin šećer
- Žumanjak
Priprema:
1. Ostavite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi 30-60 minuta. Propasirajte sir pa ga izmiješajte s vrhnjem, šećerom, vanilin šećerom i umućenim jajima. Operite jagode, očistite od peteljki i razrežite na četvrtine. Stavite u cjedilo da se ocijede.
2. Razdijelite tijesto na pola. Jednu polovicu tijesta slažite jedno na drugo i razvaljajte u četverokut 35-40 cm. Rasporedite nadjev od sira po sredini tijesta. Posložite po njemu jagode. Razmućenim žumanjkom pemažite rubove i prebacite ih preko nadjeva.
3. Razvaljajte drugu polovicu tijesta, narežite ga na šire trake, premažite žumanjkom i lagano prebacujte jednu preko druge na savijaču. Stavite je u lim i ostavite 15 minuta da miruje. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite savijaču 40-ak minuta.