01. svibnja 2016.

Ispletite savijaču sa sirom i jagodama

dreamstime_strudla3.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Sad je pravo vrijeme za jagode

Kombinacija lisnatog tijesta s jagodama i sirom jednostavno je neodoljiva. 

Sastojci:

Pakiranje smrznutog lisnatog tijesta

Nadjev:

  • 100 g jagoda
  • 100 g svježeg sira
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • Vanilin šećer
  • Žumanjak

Priprema:

1. Ostavite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi 30-60 minuta. Propasirajte sir pa ga izmiješajte s vrhnjem, šećerom, vanilin šećerom i umućenim jajima. Operite jagode, očistite od peteljki i razrežite na četvrtine. Stavite u cjedilo da se ocijede.

2. Razdijelite tijesto na pola. Jednu polovicu tijesta slažite jedno na drugo i razvaljajte u četverokut 35-40 cm. Rasporedite nadjev od sira po sredini tijesta. Posložite po njemu jagode. Razmućenim žumanjkom pemažite rubove i prebacite ih preko nadjeva.

3. Razvaljajte drugu polovicu tijesta, narežite ga na šire trake, premažite žumanjkom i lagano prebacujte jednu preko druge na savijaču. Stavite je u lim i ostavite 15 minuta da miruje. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite savijaču 40-ak minuta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.