715 prikaza 03. kolovoza 2016.

Jednostavnost u najboljem izdanju: pečene rajčice s mozzarellom

pomice
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavnije stvari su ponekad najslađe. Upravo zato vam donosimo ovaj recept i odličnu ideju za predjelo ili lagani ručak – pečene rajčice s mozzarellom.

Nema se što ne voljeti, rajčice obožavamo, a pečene su nam još slađe, mozzarella im je divan dodatak, a češnjak i maslinovo ulje samo dodatno popravljaju cijelu priču. Ovo maksimalno jednostavno jelo oduševit će vas bogatim okusima i brzinom pripreme. Uživat ćete svim osjetilima i otkriti da najjednostavnije stvari zbilja jesu najbolje. Servirajte ovo jelo uz domaći kruh i ne zaboravite poslužiti sav umak od maslinovog ulja, soka rajčice i češnjaka koji ostane, u njemu ćete uživati najviše.

Potrebno vam je:

  • Cherry rajčice
  • Mozzarella
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Rajčice operite pa ih prerežite na pola.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Raširite rajčicu po limu za pečenje, dodajte mu lagano otvorene režnjeve češnjaka i poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom.
  4. Pecite dok ne ispuste sokove i počinju se karamelizirati, oko 25 minuta.
  5. Izvadite iz pećnice i lagano ohladite.
  6. Mozzarellu rastrgajte rukama ili narežite, preko njih stavite rajčicu i prelijte finim sokovima iz lima.
  7. Pospite bosiljkom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.