gastro postao
Najjednostavnije stvari su ponekad najslađe. Upravo zato vam donosimo ovaj recept i odličnu ideju za predjelo ili lagani ručak – pečene rajčice s mozzarellom.
Nema se što ne voljeti, rajčice obožavamo, a pečene su nam još slađe, mozzarella im je divan dodatak, a češnjak i maslinovo ulje samo dodatno popravljaju cijelu priču. Ovo maksimalno jednostavno jelo oduševit će vas bogatim okusima i brzinom pripreme. Uživat ćete svim osjetilima i otkriti da najjednostavnije stvari zbilja jesu najbolje. Servirajte ovo jelo uz domaći kruh i ne zaboravite poslužiti sav umak od maslinovog ulja, soka rajčice i češnjaka koji ostane, u njemu ćete uživati najviše.
Potrebno vam je:
- Cherry rajčice
- Mozzarella
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Rajčice operite pa ih prerežite na pola.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Raširite rajčicu po limu za pečenje, dodajte mu lagano otvorene režnjeve češnjaka i poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom.
- Pecite dok ne ispuste sokove i počinju se karamelizirati, oko 25 minuta.
- Izvadite iz pećnice i lagano ohladite.
- Mozzarellu rastrgajte rukama ili narežite, preko njih stavite rajčicu i prelijte finim sokovima iz lima.
- Pospite bosiljkom.
Dobar tek!