21. listopada 2016.

Jesensko ruho talijanskog specijaliteta: Cannelloni s butternut tikvom

cannelloni
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan od najdražih talijanskih specijaliteta u novom, jesenskom ruhu nešto je što jednostavno morate isprobati.

Tikvu i krem sir nasjeckajte na kockice pa se bacite na pripremu neodoljivo dobrih cannellona. Najprije pirjajte luk i češnjak, dodajte peršin, tikvu i temeljac pa kuhajte dok ne omekša. Dodajte ostatak sastojaka, a zatim od maslaca, kadulje i umaka od rajčice napravite preljev koji će cannellonima dati onaj divan završni dodir. Pecite sve skupa na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Potrebno vam je:

  • 1 butternut tikva
  • 1 pakiranje krem sira
  • 5 žlica maslaca
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • ½ šalice pilećeg temeljca
  • ½ šalice krušnih mrvica
  • 1 šalica krem sira
  • ½ šalice parmezana
  • Kadulja
  • Umak od rajčice
  • Tijesto za lazanje
  • Papar 

​Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.