gastro postao
Jedan od najdražih talijanskih specijaliteta u novom, jesenskom ruhu nešto je što jednostavno morate isprobati.
Tikvu i krem sir nasjeckajte na kockice pa se bacite na pripremu neodoljivo dobrih cannellona. Najprije pirjajte luk i češnjak, dodajte peršin, tikvu i temeljac pa kuhajte dok ne omekša. Dodajte ostatak sastojaka, a zatim od maslaca, kadulje i umaka od rajčice napravite preljev koji će cannellonima dati onaj divan završni dodir. Pecite sve skupa na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Potrebno vam je:
- 1 butternut tikva
- 1 pakiranje krem sira
- 5 žlica maslaca
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlice peršina
- ½ šalice pilećeg temeljca
- ½ šalice krušnih mrvica
- 1 šalica krem sira
- ½ šalice parmezana
- Kadulja
- Umak od rajčice
- Tijesto za lazanje
- Papar
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!