gastro postao
Zašto ne biste, umjesto s jednim, poslužili tjesteninu s dva umaka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 990
Umak od rajčice
- 1 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g maslac, slani
- 30 ml ulje maslinovo
- 325 g rajčica, crvena
- 6 list list bosiljka
Umak bešamel
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 60 g maslac, slani
- 125 g pšenično brašno, bijelo
Ostalo
- 500 g špinat
- 60 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g ricotta
- 250 g parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- 12 kom cannelloni
Priprema
- Napravite umak od rajčice. Pomiješajte u tavi češnjak i luk s maslacem i uljem. Pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte rajčice te začinite solju i paprom. Lagano kuhajte na srednjoj vatri 25 min. Dodajte bosiljak neposredno prije ga no što maknete s vatre.
- Kuhajte špinat u posudi slane vode od osam do deset minuta. ocijedite, istisnite višak tekućine te sitno narežite. U tavu stavite pola maslaca i špinat. Posolite i popaprite. Kratko popržite na jakoj vatri dok špinat ne upije maslac.
- Izradite bešamel. Rastopite maslac s brašnom, dodajte polovicu vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje. Dodajte postupno ostatak mlijeka te nastavite miješati pjenjačom dok ne zakuha. Začinite solju.
- Kuhajte cannellone od špinata u velikoj posudi zasoljene vrele vode pola vremena navedenog na pakiranju. Ocijedite i stavite pod hladnu vodu. Posušite ih i nadjenite mješavinom ricotte i špinata. Obložite dno vatrostalne posude slojem bešamela i stavite cannellone u jednom sloju. Prekrijte naizmjence žlicama bešamela i umaka od rajčice.
- Pospite parmezanom i posprskajte maslacem. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute