Recepti 13. listopada 2014.

Cannelloni u umaku od rajčice i bešamela

cannelloni
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto ne biste, umjesto s jednim, poslužili tjesteninu s dva umaka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 990

Umak od rajčice

  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g maslac, slani
  • 30 ml ulje maslinovo
  • 325 g rajčica, crvena
  • 6 list list bosiljka

Umak bešamel

  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 60 g maslac, slani
  • 125 g pšenično brašno, bijelo

Ostalo

  • 500 g špinat
  • 60 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g ricotta
  • 250 g parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 12 kom cannelloni

Priprema

  1. Napravite umak od rajčice. Pomiješajte u tavi češnjak i luk s maslacem i uljem. Pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte rajčice te začinite solju i paprom. Lagano kuhajte na srednjoj vatri 25 min. Dodajte bosiljak neposredno prije ga no što maknete s vatre.
  2. Kuhajte špinat u posudi slane vode od osam do deset minuta. ocijedite, istisnite višak tekućine te sitno narežite. U tavu stavite pola maslaca i špinat. Posolite i popaprite. Kratko popržite na jakoj vatri dok špinat ne upije maslac.
  3. Izradite bešamel. Rastopite maslac s brašnom, dodajte polovicu vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje. Dodajte postupno ostatak mlijeka te nastavite miješati pjenjačom dok ne zakuha. Začinite solju.
  4. Kuhajte cannellone od špinata u velikoj posudi zasoljene vrele vode pola vremena navedenog na pakiranju. Ocijedite i stavite pod hladnu vodu. Posušite ih i nadjenite mješavinom ricotte i špinata. Obložite dno vatrostalne posude slojem bešamela i stavite cannellone u jednom sloju. Prekrijte naizmjence žlicama bešamela i umaka od rajčice.
  5. Pospite parmezanom i posprskajte maslacem. Pecite na 200°C oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.