Kolumne 07. rujna 2020.

Brzinski biskvit od jabuka s kremom od skute

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjedan započni komadom sočne slastice s jabukama i skutom!

Priprema i pečenje ove torte oduzet će ti manje od sat vremena, što je čini idealnom slasticom za radni tjedan. Uz to, skuta i jabuke u kombinaciji garantirano popravljaju raspoloženje.

Imaj na umu da se odlično slaže i s karamelom. U slast!

 

Možda vas zanima... Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva Kolumne

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 dl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 žličica cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice vrhnja
  • 3 veće jabuke

Sastojci za kremu:

  • 500 g skute 
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g vrhnja za šlag

 

Možda vas zanima... Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo Kolumne

 

Priprema:

  1. Jabuke oguli i naribaj na ribež (krupnije). U jabuke dodaj jaja, šećer, ulje, mlijeko. Promiješaj pa dodaj i sve ostale sastojke.
  2. Smjesu prebaci u pleh za torte veličine 26 cm i peci 40-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  3. Vrhnje za šlag izmiksaj. U njega dodaj šećer u prahu i skutu. Sve poveži (pažljivo i postepeno). Kremu nanesi na tortu. T
  4. Pečeni biskvit ohladi pa na njega stavi kremu od skute.

Uživaj! 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.