Priprema i pečenje ove torte oduzet će ti manje od sat vremena, što je čini idealnom slasticom za radni tjedan. Uz to, skuta i jabuke u kombinaciji garantirano popravljaju raspoloženje.
Imaj na umu da se odlično slaže i s karamelom. U slast!
Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 220 g glatkog brašna
- 1 dl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 1 žličica cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice vrhnja
- 3 veće jabuke
Sastojci za kremu:
- 500 g skute
- 150 g šećera u prahu
- 250 g vrhnja za šlag
Priprema:
- Jabuke oguli i naribaj na ribež (krupnije). U jabuke dodaj jaja, šećer, ulje, mlijeko. Promiješaj pa dodaj i sve ostale sastojke.
- Smjesu prebaci u pleh za torte veličine 26 cm i peci 40-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Vrhnje za šlag izmiksaj. U njega dodaj šećer u prahu i skutu. Sve poveži (pažljivo i postepeno). Kremu nanesi na tortu. T
- Pečeni biskvit ohladi pa na njega stavi kremu od skute.
Uživaj!