Onaj nije trebao nikakve promjene, pa sam odlučila napraviti nešto slično, a opet drugačije. Ne mogu odoljeti sočnim, karameliziranim jabukama i najradije bih ih stavljala na sve.
Odlučila sam se na još jednu cheesecake varijantu jer cheesecake svi ukućani vole, no ovog puta s još više jabuka, još više okusa, još više začina.
Druge recepte naše nove blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
PODLOGA:
- 300 g mljevenih keksa (petit, čajni kolutići, kombinirala sam)
 - 100 g otopljenog maslaca
 - 1 žličica cimeta
 - 1 žličica muškatnog oraščića
 
KREMA:
- 500 g svježeg posnog sira
 - 3 žlice milerama
 - 1 jaje
 - 100 g šećera u prahu
 - 3 žlice pirea od jabuke
 - 1 žlica cimeta
 
KARAMELIZIRANE JABUKE:
- 5-6 srednje velikih jabuka
 - 100 g smeđeg šećera
 - 100 g maslaca
 - 1 žlica cimeta
 
PRIPREMA:
- Za podlogu, mljevene kekse i začine pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup za pečenje.
 - Pecite 10 min u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva i izvadite dok pripremite kremu.
 - Za kremu, izmiksajte sir, mileram, šećer, jaje, pire od jabuke i cimet u glatku smjesu. Pire od jabuke možete kupiti u trgovini.
 - Smjesu izlijte preko podloge od keksa i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.
 - Za to vrijeme karamelizirajte jabuke. Narežite ih na ploškice. Na tavici zagrijte maslac i dodajte šećer i cimet te kad se sve rastopi ubacite unutra jabuke. Neka se sve zajedno "kuha" desetak min dok se jabuke lijepo ne karameliziraju.
 - Zatim ih poslažite preko cheesecakea i još kratko pecite, oko 10 min.
 - Cheesecake pecite oko 40 min, plus još tih desetak min s jabukama na vrhu.