Onaj nije trebao nikakve promjene, pa sam odlučila napraviti nešto slično, a opet drugačije. Ne mogu odoljeti sočnim, karameliziranim jabukama i najradije bih ih stavljala na sve.
Odlučila sam se na još jednu cheesecake varijantu jer cheesecake svi ukućani vole, no ovog puta s još više jabuka, još više okusa, još više začina.
Druge recepte naše nove blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
PODLOGA:
- 300 g mljevenih keksa (petit, čajni kolutići, kombinirala sam)
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
KREMA:
- 500 g svježeg posnog sira
- 3 žlice milerama
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice pirea od jabuke
- 1 žlica cimeta
KARAMELIZIRANE JABUKE:
- 5-6 srednje velikih jabuka
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- 1 žlica cimeta
PRIPREMA:
- Za podlogu, mljevene kekse i začine pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup za pečenje.
- Pecite 10 min u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva i izvadite dok pripremite kremu.
- Za kremu, izmiksajte sir, mileram, šećer, jaje, pire od jabuke i cimet u glatku smjesu. Pire od jabuke možete kupiti u trgovini.
- Smjesu izlijte preko podloge od keksa i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme karamelizirajte jabuke. Narežite ih na ploškice. Na tavici zagrijte maslac i dodajte šećer i cimet te kad se sve rastopi ubacite unutra jabuke. Neka se sve zajedno "kuha" desetak min dok se jabuke lijepo ne karameliziraju.
- Zatim ih poslažite preko cheesecakea i još kratko pecite, oko 10 min.
- Cheesecake pecite oko 40 min, plus još tih desetak min s jabukama na vrhu.