Ovo je nepogrješiv recept, vrlo brze i jednostavne izrade. Sigurno će vam uspjeti i sigurno će sve oduševiti. Mi ga jednostavno obožavamo!
Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.
Za podlogu će vam trebati:
- 200 g petit keksa
- 80g maslaca
- 65 g šećera
- malo soli
Krema od sira:
- 600 g krem sira ABC
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- naribana korica 2 limuna ili 1 limun šećer (ako nemate domaći limun, radije koristite limun šećer)
- 150 g šećera
Krema od vrhnja:
- 400 ml milerama
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Ostalo:
- 100 g šumskog voća ili voća po želji
- 1 - 2 žlice šećera
Postupak pripreme podloge:
Razmrviti kekse i pomiješati s otopljenim maslacem i šećerom. Utisnuti smjesu u kalup za torte.
Krema od sira:
- Sir izraditi mikserom, dodati jedno po jedno jaje, vanilin šećer i šećer. Uliti smjesu u kalup i peći na 180°C 25 – 30 minuta dok se nadjev stisne oko rubova, a ostane još malo drhtav u sredini.
- Izvaditi van i ostaviti 10 min da se ohladi.
Krema od vrhnja:
- Za to vrijeme pomiješati mileram šećer i vanilin šećer i premazati tortu odozgora.
- Šumsko voće usitniti u blenderu ili štapnim mikserom i prokuhati sa šećerom dok se malo ne zgusne.
- Sa žličicom stavljati „točke“ po torti i s čačkalicom izvlačiti linije.
P.S. Tortu je potrebno potpuno ohladiti. Idealno bi bilo raditi ju dan ranije.
Dobar tek!