Kolumne 14. ožujka 2019.

Cheesecake sa šumskim voćem nikog ne ostavlja ravnodušnim

foto: Nikolina's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada spojimo New York cheesecake i šumsko voće nitko ne ostaje ravnodušan, kombinacija koju nećete moći prestati jesti.

Ovo je nepogrješiv recept, vrlo brze i jednostavne izrade. Sigurno će vam uspjeti i sigurno će sve oduševiti. Mi ga jednostavno obožavamo!

 

Quiche od poriluka i sira Možda vas zanima... Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira Recepti

 

Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.

 | Author: Nikolina's Kitchen foto: Nikolina's Kitchen

Za podlogu će vam trebati:

  • 200 g petit keksa
  • 80g maslaca
  • 65 g šećera
  • malo soli

Krema od sira:

  • 600 g krem sira ABC
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 2 limuna ili 1 limun šećer (ako nemate domaći limun, radije koristite limun šećer)
  • 150 g šećera

Krema od vrhnja:

  • 400 ml milerama
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer

Ostalo:

  • 100 g šumskog voća ili voća po želji
  • 1 - 2 žlice šećera

Postupak pripreme podloge:

Razmrviti kekse i pomiješati s otopljenim maslacem i šećerom. Utisnuti smjesu u kalup za torte.

Krema od sira:

  1. Sir izraditi mikserom, dodati jedno po jedno jaje, vanilin šećer i šećer. Uliti smjesu u kalup i peći na 180°C 25 – 30 minuta dok se nadjev stisne oko rubova, a ostane još malo drhtav u sredini. 
  2. Izvaditi van i ostaviti 10 min da se ohladi.

Krema od vrhnja:

  1. Za to vrijeme pomiješati mileram šećer i vanilin šećer i premazati tortu odozgora.
  2. Šumsko voće usitniti u blenderu ili štapnim mikserom i prokuhati sa šećerom dok se malo ne zgusne.
  3.  Sa žličicom stavljati „točke“ po torti i s čačkalicom izvlačiti linije. 

P.S. Tortu je potrebno potpuno ohladiti. Idealno bi bilo raditi ju dan ranije.

Dobar tek!

 | Author: Nikolina's Kitchen foto: Nikolina's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.