gastro postao
Ovaj kolač je zaista jedan pravi čokoladni užitak za nepce, pa čak i u ove tople dane.
Zaista je brzo gotov i nije ga komplicirano napraviti. Uglavnom su sada više traženi neki osvježavajući recepti, ali nećete pogriješiti niti sa ovim, jer kod nas je nestao za jedan dan.
SASTOJCI:
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 20 gr margarina
- 100 gr čokolade za kuhanje
4 bjelanjka
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
GANACHE KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
300 gr čokolade za kuhanje
PRIPREMA BISKVITA:
- Na pari istopite margarin i čokoladu, te ostavite da se prohladi.
- Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
- U žumanjke dodajte pripremljenu čokoladu s margarinom i brašno koje ste predhodno pomiješali sa praškom za pecivo, sve zajedno izradite.
- Bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg lagano umiješajte kuhačom ili pjenjačom u pripremljenu smijesu.
- Izlijte u pripremljeni kalup promijera 23 X 32 cm, koji ste predhodno pouljili i pobrašnili.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
PRIPREMA KREME:
- Vrhnje za šlag stavite kuhati na laganu vatru do vrenja, taman da postigne temperaturu koja će fino otopiti čokoladu.
- Čokoladu malo nožem usitnite, može biti na srednje krupne komade.
- Prelijte čokoladu sa dobro ugrijanim vrhnjem, te miješajte sve dok se skroz čokolada ne istopi.
- Prelijte preko biskvita.
- Ostavite na sobnoj temperaturi da se rashladi, a onda možete staviti u frižider da se dobro stegne.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.