Kolumne 2338 prikaza 06. kolovoza 2017.

Čudesan crumble s borovnicama i sladoledom

Jannette Razum
Red mrvičastog posipa, red voća i na kraju kuglica hladnog sladoleda od vanilije... I to je to! Ukusan desert s kojim možete očarati svoje ukućane spreman je u trenu!

Osnova svakog Crumble deserta je voće koje možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni! Jednako važan dio ovog deserta je mrvičasti posip koji se sastoji od brašna, šećera, zobenih pahuljica i/ili orašastih plodova koji se povezuju s hladnim maslacem.

Što se tiče voća, izbor je zaista velik. Crumble možete pripremati s jagodama, malinama, borovnicama, kupinama, višanja, trešnjama, breskvama, marelicama, ananasom… birajte što volite!

NADJEV S BOROVNICAMA
• 250 g borovnica (svježe ili zamrznute)
• 2 žlice šećera
• 1 žlica gustina
• sok i naribana korica od ½ limuna

MRVIČASTI POSIP
• 4 žlice smeđeg šećera
• 2 žlice glatkog brašna
• 4 žlice zobenih pahuljica
• 2 žlice nasjeckanih badema i oraha
• 4 žlice hladnog maslaca
• 1 žličica cimeta
• prstohvat soli

OSTALO
• sladoled od vanilije

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

PRIPREMA:

  1. Borovnice pomiješajte sa šećerom, gustinom te limunovim sokom i koricom.
  2. Tako pripremljene borovnice premjestite u manju posudu za pečenje i posipajte ih mrvičastom smjesom.
  3. Za pripremu mrvičaste smjese pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte hladni maslac pa sve grubo izgnječite vilicom ili razmrvite prstima.
  4. Crumble pecite 20-25 minuta, do zlatno žute boje!
  5. Vrući crumble poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije i uživajte!

Uživajte!

P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.