Osnova svakog Crumble deserta je voće koje možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni! Jednako važan dio ovog deserta je mrvičasti posip koji se sastoji od brašna, šećera, zobenih pahuljica i/ili orašastih plodova koji se povezuju s hladnim maslacem.
Što se tiče voća, izbor je zaista velik. Crumble možete pripremati s jagodama, malinama, borovnicama, kupinama, višanja, trešnjama, breskvama, marelicama, ananasom… birajte što volite!
NADJEV S BOROVNICAMA
• 250 g borovnica (svježe ili zamrznute)
• 2 žlice šećera
• 1 žlica gustina
• sok i naribana korica od ½ limuna
MRVIČASTI POSIP
• 4 žlice smeđeg šećera
• 2 žlice glatkog brašna
• 4 žlice zobenih pahuljica
• 2 žlice nasjeckanih badema i oraha
• 4 žlice hladnog maslaca
• 1 žličica cimeta
• prstohvat soli
OSTALO
• sladoled od vanilije
PRIPREMA:
- Borovnice pomiješajte sa šećerom, gustinom te limunovim sokom i koricom.
- Tako pripremljene borovnice premjestite u manju posudu za pečenje i posipajte ih mrvičastom smjesom.
- Za pripremu mrvičaste smjese pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte hladni maslac pa sve grubo izgnječite vilicom ili razmrvite prstima.
- Crumble pecite 20-25 minuta, do zlatno žute boje!
- Vrući crumble poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije i uživajte!
Uživajte!
P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.