Kolumne 02. veljače 2022.

Domaći kiflići koje ćeš iznova pripremati

; Ena Kokanović Nagy ima odličan recept za domaće kifliće foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni i neodoljivo mekani, ovi kiflići svakako idu u tvoju bilježnicu s receptima

Ovo je univerzalni recept za kifliće, a to znači da može biti i sladak i slan! Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert, s džemom!

Mogućnosti je bezbroj, a samo su jedni kiflići!
 

Možda vas zanima... Mirisna focaccia za doručak, gablec ili večeru Kolumne
 

Sastojci 12 komada:

  • 400 g glatkog brašna
  • 310 ml toplog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 50 g omekšalog maslaca
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 jaje za premazivanje
  • Sjemenke po želji za posip

 | Author: Slavonka Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani; foto: foto: Slavonka

Priprema:

  1. U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati.
  2. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom.
  3. Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik.
  4. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba.
  5. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani. 
  6. Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje. 
  7. Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče.
  8. Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Dodatno - ako želite da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažite rastopljenim maslacem.

 | Author: Slavonka Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert; foto: foto: Slavonka

Možda vas zanima... Recept za bao buns sa sticky piletinom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.