Kolumne 20. rujna 2017.

Food Bloggers Battle u Hokus Okusu

foto: Ivan Fiala
gastro postao gastro.24sata.hr
U osječkom se Hokus Okusu – čaroliji okusa održala bitka gastro bloggera.

Andrea Krivak – Geeketa, Ivan Dumančić Dumba i Igor – Moderna kuhinja natjecali su se u tome tko će pripremiti ukusniju deliciju. Svaki natjecatelja je pripremao hranu prema svom receptu. Prilikom pripreme hrane food bloggeri su imali priliku koristiti sve namirnice, začine i dodatke koje koristi Hokus Okus kod pripreme svoje hrane. Kako bi začinili cijelu priču Kristijan i Josip Glibo omogućili su natjecateljima da dodatno odaberu par namirnica koje inače nisu u ponudi Hokus Okusa. 

Andrea Krivak (Geeketa – bite with style) za sebe kaže:

- Pozdrav ljudi, ja sam Geeketa… a geek for food and so much more... Svestrana duša zaljubljena u kulinarstvo, nutricionistički pristup hrani i prirodu u kojoj nalazim svoj mir. Uvijek u potrazi za novim znanjima, iskustvima, dobrim knjigama i izvorima informacija. Volim kuhati, volim jesti i volim znati što jedem… Pišem najčešće o prehrani i recepte, degustiram hranu i preporučujem što isprobati. Autorica sam kolumne: „Andreina špajza“ na portalu Osijek 031, najčitanijem osječkom portalu, certificirani sam nutricionist i aktivni član sportskog kluba Martial Arts Osijek, moje video recepte možete pratiti na portalu gastro.24sata.hr, a imam i svoj YouTube kanal. Naravno, imam i svoj blog http://www.geeketa.co/.

Geeketa je pripremila predjelo Falafele u tortilji. Uz to je servirala i prženi čips sa pikantnim umakom i umakom od avokada.

 | Author: Ivan Fiala foto: Ivan Fiala

Igor Munchies – Moderna kuhinja sebe je predstavio na sljedeći način:

- Pozdrav svima, ja sam Igor i moja strast je ljubav prema hrani i kuhanje. Možete me pratiti putem fb stranice  ili putem mojeg bloga. Na blogu ćete pronaći mnoštvo različitih domaćih i tradicionalnih recepata s daškom modernoga štiha. Za mene je kulinarstvo, kao i slastičarstvo posebna vrsta umjetnosti. Većinu recepata, što slanih, što slatkih radim dosta intuitivno i po osjećaju, a kad kuham i pečem ne razmišljam previše već sve kao cjelinu proživljavam duboko i iskreno pa stoga neke stvari ne mogu prenijeti na blog u pisanom obliku, ne baš svaki detalj i svako zrno začina i mirodija.

Igor je pripremio desert - slatke tacose punjene pirjanim jabukama i karamelom.

 | Author: Ivan Fiala foto: Ivan Fiala

Ivan Dumančić Dumba – Dumbina kuhinja o sebi kaže:

- Kako bi što bolje upoznali mene, moje navike, saznali poneki „free tip“ o kuhanju, gastronomiji, i svemu ostalome vezano uz uživanje u hrani i onome što ide uz to predlažem da posjetite i detaljno proučite moju facebook stranicu – Dumbina kuhinja. To je mjesto na kojem ćete naći slike mojih jela, savjete, kao i svojevrsne recenzije mjesta na kojima sam bio i gdje se može pojesti nešto kvalitetno. Kuhanje je ono što me opušta, ispunjava, čini sretnim te omogućuje da nakratko pobjegnem od svakodnevnih problema. Bilo da kuham svakodnevna jela za svoju obitelj, složenije večere ili jela za veće ekipe uvijek dajem 100% od sebe i to radim s velikim zadovoljstvom. Nadam se da će te na mojim stranicama naći ponešto za sebe, iskoristiti neki savjet, dobiti ideju ili želju da nešto dobro i kvalitetno pojedete ili pak da se uhvatite posla i skuhate nešto svojim prijateljima ili ukućanima.

Dumba je pripremio glavno jelo - rib eye steak sandwich, i za pripremu jela koristio je umak koji je sam pripremio.

 | Author: Ivan Fiala foto: Ivan Fiala

Publika je glasovanjem delicije Andreje Krivak Geekete ocijenila najboljim, a Igor i Dumba su bili vrlo blizu.

Na eventu bloggers food battle premijerno je predstavljeno i pivo kuće HOKUS OKUS black ale koje je će biti dio standardne ponude. Hokus okus započeo je kooperaciju sa mikropivovarom Black Hat iz Đakova. Oni su lansirali jednu liniju crnog indian pale alea specijalno za Hokus okus. Black ale je tamno ale pivo izrazito naglašene citrusne arome. Napravljeno je od tri vrste ječmenog slada i tri vrste hmelja bez dodavanja konzervansa, aditiva, umjetnih boja. Svi koraci u proizvodnji ovog piva odrađuju se ručno u mikropivovari Black Hat u Đakovu. Osim ovoga piva Black hat još proizvodi i blond ale, pivo zlatno žute boje, slatkastoga okusa i voćne arome. Voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac četiri su sastojka ovog prvog đakovačkog craft piva. Pivo nema konzervansa, aditiva, niti umjetnih boja, nije filtrirano, stoga se na dnu boce može očekivati talog pivskoga kvasca koji je bogat izvor vitamina B.

 | Author: Ivan Fiala foto: Ivan Fiala

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.