Njihove palačinke već dugo gledam i ,,mjerkam,, i morala sam se upustiti u tu avanturu. Zaključim, tako fino, a tako jednostavno!
Moja muška ekipa voli kombinaciju s mljevenim mesom, špinatom i ribanim sirom. Meni je dobitna ipak ona koja spaja špinat i feta sir. Divota!
Ručak, večera, druženje s prijateljima – uvijek prolazi! Nitko nije ostao imun. Probajte i vi!
U nastavku pogledajte video s postupkom pripreme, a želite li se okušati u pripremi još slasnih jela, posjetite blog Od slatkoga slađe naše kolumnistice Mirjane ili pak istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Sastojci za 4 palačinke:
- 300 g glatkog brašna
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3,5 g suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- ½ žličice soli
- oko 2 dl šalica tople vode
Sastojci za nadjev:
- 100 g mladog špinata
- 100 - 150 g feta sira
- sol
- papar
+ maslinovo ulje za premazivanje
Priprema tijesta:
- Kvasac i šećer preliti toplom vodom i ostaviti na toplom nekoliko minuta.
- U prosijano brašno dodati nadošli kvasac i žlicu maslinovog ulja te umijesiti glatko tijesto. Tijesto pokriti i ostaviti 20 minuta.
- Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova, pokriti i ostaviti na toplom oko 10 minuta.
- Svaki dio tijesta tanko razviti, 4 dijela nadjenuti špinatom i feta sirom te začiniti.
- Poklopiti ne nadjevenim tijestom, rubove spojiti prstima i vilicom te palačinku pržiti na umjerenoj vatri na tavi premazanoj uljem.
- Peći palačinku 2 - 3 minute, okrenuti i premazati maslinovim uljem.
- Palačinku peći još 2 - 3 minute, dok obje strane ne dobiju lijepu boju.
Dobar tek!