Kolumne 135 prikaza 06. svibnja 2016.

Hladna salata od tjestenine, povrća i čipsa

Salata s tjesteninom
Darko Kontin
Ovakve salate se lako pripremaju, mogu se pripremiti dan ranije i to u većim količinama, te tako pripremljene lako će dočekati drugi dan svakoga u hladnjaku ili će otputovati s vama na posao umjesto nekog kupljenog gableca.

Na ovaj način možete iskoristiti i neiskorištenu tjesteninu od ručka ili večere, ali i manje komade neiskorištenog povrća.

Koje ćete namirnice i začine pomiješati u slati prepuštam vama na volju.

Sastojci: 

  • Kuhana tjestenina
  • Cherry rajčice
  • Krastavac
  • Crne masline
  • Salama Panona
  • Maslinovo ulje
  • Papar i sol
Salata s tjesteninom | Author: Darko Kontin Darko Kontin

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu ili iskoristite tjesteninu od ručka večere. Količine tjestenine, ali i ostalih namirnica - koristite po vlastitoj želji.
  2. Povrće dobro operite te ga narežite na manje komade/kocke i pomiješajte s tjesteninom.
  3. Na suhoj tavi na brzinu prepecite Panonu s obje strane. Kratko i dovoljno da se ona počne vijati.
  4. Odložite je sa strane kada je gotova na papirnati ubrus, i narežite na manje komade kada se ohladi.
  5. Na kraju preko tjestenine i povrća posipajte čips od Panone, nasjeckane crne masline, malo papra i soli, te prelijte sve maslinovim uljem.
  6. Sve dobro pomiješajte i odložite pokriveno u hladnjak do posluživanja.

Dobar tek!

Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharica te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.