Kolumne 17. siječnja 2020.

Hladnoću će ublažiti tanjur ove fine juhe!

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za laganu juhicu od kineskog zelja (bok choy) i đumbira.

Budući da nisam imala temeljac pri ruci, dodala sam samo vodu. U juhu sam, uz češnjak i poriluk, dodala i dosta đumbira koji je već dao aromatičnost. No, ako želite još pojačati okus juhe, slobodno dodajte žlicu do dvije soja sosa ili tamari umaka. Na kraju po želji juhu možete dekorirati sezamovim sjemenkama.  

 

Možda vas zanima... Salata od cikorije i ljubičastog batata Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu. 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 1 bok choy
  • ½ poriluka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 cm svježeg đumbira
  • 1 L vode ili povrtnog temeljca
  • Rižini rezanci
  • Sol i papar

Po želji :

  • Soja/tamari sos
  • Sezam 

Postupak : 

  1. Sitno nasjeckani đumbir i češnjak lagano popržite na malo maslinovog ulja, pazeći da vam ne zagore. Dodajte narezani poriluk i pirjajte na laganoj vatri par minuta. 
  2. Povrće prelijte vodom ili povrtnim temeljcem i pustite da zakuha. U međuvremenu narežite bok choy. 
  3. Kada je juha zakuhala, dodajte bok choy i rižine rezance, te dobro začinite. Po želji sada možete dodati i žlicu do dvije soja sosa ili tamari sosa za bezglutensku verziju, no onda smanjite količinu soli koju dodajete kako vam juha ne bi bila preslana. 
  4. Kuhajte dok se rižini rezanci ne skuhaju te servirajte odmah. Po želji na vrh juhe možete dodati i malo prepečenog sezama. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.